Rrallimi i flokëve dhe problemet me flokë tek femrat

Rrallimi i flokëve dhe problemet me flokë tek femrat

Faktorë të tillë si fundi i shtatzënisë, trajtimet hormonale dhe mungesa e hekurit mund të shkaktojnë humbje të flokëve tek gratë.

Këputja e flokëve

Këputja e flokëve është e zakonshme tek personat me flokë të thatë. Flokët që janë të ekspozuar shumë ndaj nxehtësisë dhe ngjyrosen vazhdimisht janë më të prirur për këputje. Flokët e tilla ndahen nga skajet pas një kohe dhe këputen gjatë krehjes.

 

Faktorët qe çojnë në këputjen e flokëve

Nyjet e flokëve, deformimet e rënda të këputjes, nyjet e thyeshme lehtë, dëmtimet kimike dhe ulja e lagështisë së flokëve shkaktojnë këputjen e flokëve.

KONTAKTI